La doi metri de mistreți în Saciova, Covasna

0
La doi metri de mistreți în Saciova, Covasna

Sună periculos, nu? Poate că e, însă experiența a meritat orice risc. În Saciova, un sătuc din Covasna urcat pe o culme înaltă de unde se vede „jumătate de județ” – cum spun proprietarii, am descoperit cel mai interesant parc natural din țară! 

O vilă-retreat

Am urcat pe un drum de țară la vila din vârful dealului, Saciova Hills, o unitate de cazare care inițial a fost cu circuit închis. Astăzi, se adresează în general grupurilor care vor să aibă parte de o experiență extrem de liniștită, scăpând de zgomotul, forfota, agitația și stresul de zi cu zi. Da, aici e atât de liniște încât îți țiuie urechile.

Dar ai ce face! Cei de aici oferă plimbări cu trăsura, foc de tabără, plimbări gen safari prin văile dintre dealuriși, ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, vizită la domeniul privat cu animale sălbatice!

Și, cum niciun sejur nu-i complet fără o mâncare gustoasă, Saciova Hills are un restaurant specializat în preparate vânătorești și are un chef special pregătit pentru asta, cel mai bun din județ. Ca să profite și de bunătățile din natură, meniul se schimbă și în funcție de fructele, ciupercile și legumele de sezon, toate culese numai din Covasna!

Am vizitat și camerele: micuțe, intime, cu mobilier din lemn masiv, abstactizat în formă de animale sălbatice: urs sau cerb. O cameră este 150 de euro (nu, nu am greșit moneda) la prețul de recepție, cu mic dejun. Însă proprietarul ne-a spus că pentru grupurile care iau serviciile complete, iese mult mai ieftin.

După ce am avut și noi parte de un festin regesc-vânătoresc (clătite cu ciuperci, supă de purceluș de mistreț, friptură de șoldan cu sos de legume și cartofi și pandișpan cu fructe de pădure) în farfurii tematice – țin să specific asta, mi s-a părut foarte…asortat – am plecat la plimbare!

La drum cu… o mașină de colecție

Și aici a fost surpriza mare: ne-au fost puse la dispoziție două mașini 4×4 ca să mergem prin pădure. Una dintre ele a fost chiar mașina pe care Nicolae Ceaușescu a comandat-o special în Marea Britanie, ca să o aibă pentru vânătoare – poate a vrut să compenseze faptul că era un vânător extrem de neîndemânatic, cei care mergeau cu el la vânătoare au mărturisit că trebuia să-i fie adus mistrețul la trei metri de el ca să-l nimerească. Întorcându-ne la mașină, este o bijuterie fabricată în 1964 și e singura de acest tip din România! Cei ce îl slujeau trebuiau să aducă mașina oriunde și oricând Ceaușescu avea chef de vânătoare, așa că a folosit-o de fiecare dată când a practicat această activitate. Astăzi, mașina este în Saciova, în proprietatea resortului.

 

Printre sălbăticiuni curioase și blânde

Parcul este privat, iar animalele sunt hrănite zilnic. Tot acum am nimerit și noi: la ora mesei. Ups! Cum am trecut de poarta parcului, am fost înconjurați de vreo 30 de mistreți și câțiva cerbi. De bine, de rău? M-am apropiat ușor ca să fac cât mai multe fotografii. Curioși din fire, mistreții stăteau nemișcați și se uitau fix la mine, în obiectiv. Ptiu, ptiu, fotomodele! Cred că au învățat să și pozeze cu atâtea vizite. Dar, când am mai făcut un pas, au considerat că sunt prea aproape și s-au retras ei.

Deși sunt răi unii cu alții (se mușcau, se încăierau și „țipau” unii la alții), cu noi au fost foarte primitori. Dar au fost constant cu ochii pe căruța cu cereale. Am urcat pe un drum sus în pădure, iar toată cireada ne-a urmat în spatele căruței. Sus, saci întregi de porumb au fost întinși pe dealuri, cea mai bună metodă ca să apuce toți să mănânce fără să se bată. Tot la masă au apărut și câteva ciute. Ce drăguț! Niciodată nu am mai fost atât de aproape de animalele astea sălbatice!

Da, probabil se vânează, dar nu ni s-a spus asta în mod direct.

Și da, Covasna nu înseamnă doar baze de tratament, ci și locuri interesante, mai puțin cunoscute!

Această vizită a fost posibilă datorită infotrip-ului organizat de Asociația Travel Focus împreună cu Asociația de Promovare a Turismului din Județul Covasna.

Vă las cu fotografiile

…pe care abia le-am ales, ca să fie un număr decent 🙂

http://corinamatei.ro/travel/la-doi-metri-de-mistreti-in-saciova-covasna#ViziteazaCovasna #TinutulConacelor #AsociatiaTravelFocus #romania #visitromania

Posted by Cory's Blog on 21 Noiembrie 2017

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY