Un fluture pentru viață

0
Un fluture pentru viață

Beneficiarele programului “Dincolo de diagnosticul de cancer” lucrează zilele acestea cu mult drag și entuziasm la…pernițe.

Săptămâna trecută, fetele de la asociație s-au trezit dis de dimineață și au cumpărat toate cele necesare: materiale care de care mai frumoase, dantele diverse, foarfece, aplicații în formă de fluturași și muuultă melană pufoasă. Când am intrat în acea cameră, m-am simțit ca într-un atelier profesionist de croitorie. Iar scopul este unul nobil: cel de a susține femeile diagnosticate cu această boală cinică.

În aceeași zi, o doamnă din grupul de susținere a venit la asociație și a început să facă tiparele și să croiască inimi și fluturi. Le făcea cu mare atenție și grijă să nu se piardă nicio bucățică din material. Unele perne sunt atât de ingenios făcute din petice și jumătăți de tipare, încât creează un produs cu adevărat unic!

Și astăzi s-a lucrat mult la perne:

Un fluture susține o inimă

O perniță cumpărată susține o pernă-inimă pe care Asociația Anais o oferă în spitale femeilor operate și celor care vin la asociație pentru suport psihotrapeutic gratuit. Pentru femeile operate de cancer mamar, perna în formă de inimă are rol terapeutic. Ținută la subraț, perna atenuează senzața puternică de lipsă.

Fluturii sunt simbolul transformării minunate în viață. “O transformare pentru care am căutat dincolo de diagnostic, dincolo de ecourile neputinței. Am căutat și am clădit împreună, de la inimă la inimă, speranța pentru mai bine. Mâinile noastre s-au unit pentru a duce mai departe speranță, flacăra vie a vieții, și au croit din ițele suferinței o primăvară, o bucată de frumos pe care să o dăruim tuturor. Sperăm ca fluturii să zboare astăzi către inimile dumneavoastră!”, au spus beneficiarele programului Asociației Anais.

Asociația încearcăă să fie prezentă în curând la diverse târguri din Capitală pentru a promova această cauză.

Dar dacă dorești acum o inimă sau un fluture, poți scrie un mesaj pe pagina de Facebook a Asociației Anais.

____________

* Asociația ANAIS are în desfășurare trei proiecte principale: “Stop violenței în familie” – oferind gratuit consiliere juridică și psihologică victimelor violenței în familie cu privire la drepturile acestora și în vederea obținerii unui ordin de protecție; “Da, te putem ajuta cu ceva” – consiliere psihologică gratuită pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân sau de col uterin și “Acțiuni caritabile și de susținere” pentru persoanele aflate în dificultate.

Mai multe detalii și contact aici.

 

Foto: Adela Szentes

Comments

comments

LEAVE A REPLY