Triatlonul Fără Asfalt la Mare revine în iunie!

0
Triatlonul Fără Asfalt la Mare revine în iunie!

Cel mai vechi triatlon off-road din Români, Fără Asfalt, a a ajuns la a opta ediție. Competiție de înot, ciclism și alergare dedicată sportivilor amatori și profesioniști, va avea loc pe 3 iunie, în weekend-ul de Rusalii, în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești.

Evenimentul se adresează atât practicanților de triatlon, cât și celor care vor să participe la o singură probă, prin secțiunea de ștafetă a concursului. Traseul deosebit și atmosfera prietenoasă îi aduc la eveniment și pe pasionații de ture în natură care nu sunt neapărat interesați de aspectul competițional al cursei.

Traseul Fără Asfalt poate fi parcurs în forță, de către cei bine antrenați, dar poate fi abordat și ca o tură relaxată de cei care sunt la început. Concurenții vor porni în competiție la ora 9:30, cu proba de 1.000 m înot în mare, vor continua cu proba de bicicletă de 32 km în rezervația Hagieni – Albești și cu 6 km de alergare pe plaja și faleza rezervației marine 2 Mai – Vama Veche.

Traseele sunt gândite astfel încât triatlonul Fără Asfalt la mare să fie ca nivel de dificultate între un triatlon „Sprint” (jumătate din distanțele triatlonului olimpic) și un triatlon olimpic.

Înotul este în mare, iar temperatura apei la începutul lunii iunie este, de obicei, de 19 -20 grade Celsius. Traseele de bicicletă și de alergare sunt off-road, dar fără diferențe de nivel semnificative sau porțiuni foarte tehnice.

Înscrierile se încheie pe 27 mai

În prezent, sunt disponibile 220 de locuri pentru triatlon și 75 de locuri pentru ștafete. Înscrierile la competiția din acest an se încheie la data de 27 mai și pot fi făcute aici: http://www.faraasfalt.ro/triatlon-la-mare/inscrieri/.

Taxa de înscriere până la data de 22 mai este de 135 de lei, în ultima săptămână de înscrieri, 23-27 mai, taxa este de 160 lei.  Pentru concurenții cu vârste de până la 24 de ani (inclusiv), taxa de înscriere este de 100 de lei. Taxele pot fi achitate online.

Fără Asfalt la mare 2017 va oferi premii atât pentru cei mai buni timpi ai competiției (categoria „Open”) cât și pentru fiecare categorie de vârstă în parte și câștigătorii ștafetelor.

Fără Asfalt la mare este prima etapă din circuitul „Cross Triathlon Series (CTS)” al Federației Române de Triatlon și așteaptă peste 800 de participanți care vor lua startul în competiție. În total, sunt așteptate peste 2.000 de persoane, participanți și susținători.

Și pentru că ne dorim să aducem cât mai mulți copii aproape de sport, organizăm pentru ei, pe 4 iunie, cea de-a treia ediție a Aquathlon-ului pentru cei mici. Am păstrat înscrierea gratuită pentru acest concurs, grație susținerii Working-UP și programului 140 de bătăi pe minut, al Fundației eMAG”, spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului Fără Asfalt.

Află cum a fost anul trecut la Fără Asfalt:

Triatlonul, o competiție între prieteni

Foto: PR/Mircea Struteanu

Comments

comments

LEAVE A REPLY