În 2017, drumul cu avionul a fost cel mai sigur!

0
În 2017, drumul cu avionul a fost cel mai sigur!

Știm deja, potrivit statisticilor, că dintre toate mijloacele de transport, avionul are cea mai mică rată de accidente. Iar datele de la Aviation Safety Network privind anul ce tocmai s-a încheiat, întăresc gradul de siguranță pentru transportul pasagerilor.

Niciun accident pe liniile comerciale

2017 a fost anul în care nu s-a înregistrat niciun deces pe cursele comerciale (de linie), fiind o premieră absolută în aviație!

Totuși, ASN a dezvăluit că au existat victime în urma a 10 accidente aviatice, însă au inclus doar transporturile de marfă și cele de mici dimensiuni/private. Astfel, numărul total al deceselor a fost de 79 de oameni.

Așa, acum rata accidentelor fatale (incluzând toate formele de transport aerian) a scăzut la un minim istoric. Având în vedere traficul aerian din toată lumea de aproximativ 36.800.000 de zboruri, rata accidentului este de un deces la 7.360.000 de zboruri.

În 2016, s-au înregistrat 16 accidente ce au dus la 303 decese. Potrivit sursei citate, numărul de accidente a avut de-a lungul timpului o tendință de scădere.

* source

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY