Casă în Groenlanda pentru cercetările climatice

0
Casă în Groenlanda pentru cercetările climatice

Hai să vă mai spun ce se mai întâmplă bine în lume, prin zonele pe care nu le aveți cu siguranță pe lista de vizitare. Azi, despre Groenlanda și studiile climatice!

Prin proiectul „Ariston Comfort Challenge”, o echipă de tehnicieni și trei instalatori Ariston au pus bazele unei case inovatoare de tip modular în insula Disko din Groenlanda, cu scopul de a oferi un adăpost unei echipe de cercetători de la Universitatea din Copenhaga care studiază aici schimbările climatice. Întreaga misiune a fost filmată și este prezentată sub forma unei mini-serii de documentare prin intermediul canalelor online Ariston.

Structura dezvoltată longitudinal oferă o deschidere panoramică generoasă spre priveliștile spectaculoase ale naturii Insulei Disko. Stâlpii și grinzile sunt vizibile în interiorul casei modulare, oferind o structură spațiului și încorporând un mobilier practic, cu design minimalist. Fiecare detaliu se află în concordanță cu stilul de amenajare,  pentru a menține nu numai o consistență absolută a calității și esteticii, ci și pentru a se potrivi perfect cerințelor și nevoilor specifice ale echipei de cercetare.

Casa Ariston cuprinde o cameră de zi, un dormitor, o baie și două camere tehnice, care pot găzdui până la șase persoane în același timp. Ariston Comfort Zone este o construcție eco și durabilă, unde învelișul exterior a fost proiectat pentru a susține o eficiență energetică ridicată, ce asigură un consum scăzut de energie, menținând, totodată și confortul locuitorilor în cele mai dure condiții meteorologice.

Obstacolele întâmpinate nu s-au rezumat doar la etapa de construcție și planificare, ci și la nivel logistic: „Transportul a plecat de la sediul central de producție din Osimo și s-a îndreptat către Aaborg, în nordul Danemarcei, unde toate echipamentele au fost puse într-un container, care a înfruntat apele turbulente din Marea Arctică. Această etapă a călătoriei a durat aproximativ trei săptămâni.  Odată descărcate pe insula Disko, toate materialele au fost transportate până la locație cu un snowmobile sau chiar trase de câini”, a spus Massimiliano Fugini, Group Brand, Digital, Corporate Marketing & Media Relation Manager.

Aventura a fost filmată în întregime  și este prezentată publicului sub forma unei mini-serii de documentare online prin intermediul platformei oficiale. Documentarul, format din șase episoade, va prezenta povestea celor trei instalatori eroi și călătoria lor plină de peripeții în finalizarea provocării. Filmarea nu va arăta doar aventurile acestora la destinație, ci și viața oamenilor și cultura celor care trăiesc în peisajele înghețate ale Groenlandei.

 

Text și foto: PR

Comments

comments

LEAVE A REPLY